Raspuns pentru: Gheorghe (27 Jun 2009, 00:10)
@Gheorghe : ca intotdeauna, comentariul dumneavoastra contine dozele de umor si realism in cantitatile potrivite ptr a fi spumos si apreciat. Va felicit ptr bunul simt de care ati dat intotdeauna dovada si ptr faptul ca nu ati avut retineri cu substrat de egoism si ati oferit de multe ori anumite informatii altor "jucatori" care v-au solicitat acest lucru.
Revenind la subiectul nostru, am convingerea ca ati inteles perfect care este "tinta" comentariilor mele. Nu o persoana (sau mai multe), ci un principiu. Transformarea promotiilor in vad propice unor afaceri in cel mai propriu sens al cuvantului, le anuleaza acestora scopul pentru care au fost initiate. Apreciez optimismul dumneavoastra in ceea ce priveste capacitatea de a pune la bataie sume comparative celor pe care le pune la bataie familia cu pricina, dar dati-mi voie sa va temperez optimismul si sa va "acuz" de naivitate. Pentru ca vorbim de sume prea mari ptr a mai fi contracarate de o persoana "normala" din punct de vedere material. Cati oameni "normali" ar putea risca , sa zicem, 10.000 de euro intr-un concurs ca acestea? Va spun eu, numai cei care au obtinut acesti bani nu prin munca , ci prin noroc, si, mai mult decat atat, suma reprezinta o parte minora din cea totala castigata de-a lungul tim pului. Normal ca atunci cand ai castigat un premiu de 100.000 euro net reinvestirea unei zecimi din acesti bani cu previziunea unui castig de 8 ori mai mare (foarte probabil, conform statisticii, si in niciun caz "foarte" improbabil, asa cum incearca sa argumenteze o anumita persoana), nu este o decizie tocmai dificila. De fapt, vorbim despre sume mult mai mari, nu vreau sa intru in amanunte, dar este vorba despre sume care ptr un om normal sunt demne de apelativul "colosale". Munca pe care o invocati nu este un argument solid. Nu stiu cine s-ar da inapoi de la o munca aducatoare de sume exorbitatante. Numai ca...majoritatea covarsitoare nu au sansa de a se inhama la o asemenea munca. Ptr multi dintre participantii la concursuri investirea unei sume care noua ne poate parea ridicola, sa zicem de 10 roni, reprezinta foarte mult. Si atunci cum se poate compara amaratul cu pricina cu cel care investeste sute de milioane? Practic sansele lui nu exista nici macar intr-o teorie de bun simt, poate doar intr-o teorie excesiv plina de optimism si lipsa de simt al realitatii. Nu am negat niciodata faptul ca fgamilia aceasta castiga prin mijloace legale si corecte, respectand regulamentele, sau faptul ca aceste castiguri implica un volum enorm de munca. Eu apar un principiu. Acesta spune ca o promotie nu poate fi organizata pentru a aduce castiguri bogatilor care-si fac un srl "cum sa castigi la maggi reinvestind ceea ce ai castigat" . In acest mod toate promotiile Maggi care vor urma vor fi castigate la nesfarsit de aceeasi familie, asta in cazul in care organizatorii nu vor lua masuri care sa impiedice acest lucru ( ma refer la regulamente stabilite astfel incat sa impiedice transformarea promotiei in afacerea - la propriu- personala a cuiva, oricine ar fi acel "cuiva"). Nu puteti compara o strategie de pozitionare in timp (ma refer aici la participarea in faza incipienta care mareste considerabil sansele de castig, strategie pe care dumneavoastra si cativa alti "jucatori" o folositi cu succes de foarte multa vreme), asadar o strategie care este la indemana oricui( cu conditia sa vrea sa o scoata la inaintare) cu o strategie care tine de bani. Banii ii ai sau nu ii ai, daca nu ii ai, poti sa posezi cata inteligenta strategica vrei, ca degeaba. Promotiile sunt chestiuni care ar trebui sa tina in primul rand de noroc, dar din cauza celor care investesc sume enorme de bani si-au pierdut menirea si sansele unui om normal de a castiga un premiu mare sunt practic inexistente. Aceasta este realitatea, argumentele subiective nu o pot combate. Si cu asta am spus totul. Multumesc.